Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

Maatschappelijk activiteiten

logo ioof blauwe luchtHoe laten wij Odd Fellowers onze maatschappelijke betrokkenheid zien?

Hiervoor is speciaal een Commissie voor Maatschappelijke Activiteiten benoemd. Deze commissie bestaat uit 4 dames en 4 heren. Zij proberen met acties e.d. aandacht te vragen voor ondersteuning en/of sponsoring van kleinschalige projecten in binnen- en buitenland, waarbij de voorkeur uitgaat naar ondersteuning binnen onze eigen regio Heerenveen.

fredeshiem weekend 2019

In het weekend van 5 tot 7 april 2019 organiseerden we het jaarlijkse Fredeshiem weekend.

nl doet schoonmaak logeerhuis heerenveenDe Odd Fellows hebben op 16 maart, in het kader van NL doet, een grote voorjaarsschoonmaak gehouden in en om het logeerhuis. Ondanks de vele regen die naar beneden viel, stonden er 3 mannen buiten de tuin netjes te maken. Met een hoge drukspuit werd alles mooi schoon gespoten. Onkruid werd verwijderd en bloembakken werden gevuld met vrolijke voorjaarsplantjes. Ondertussen werd er binnen flink gepoetst door 5 vrouwen. Badkamer, toilet, ramen, deuren, keukenkastjes, oven en nog vele dingen werden grondig schoon gemaakt. Shutters en andere stofnesten zijn stof vrij gemaakt.

Op 20 april om 21.30 uur is Mevr.M.Verrijk in de nazitting bij de IRIS loge uitgenodigd.
Ook de JWF leden zijn natuurlijk van harte welkom.
Mevrouw Verrijk zal door middel van een film uitleg geven over het project Zaden voor voedsel.
Het verzamelen van zaden van voedingsgewassen heeft als doel deze zaden te sturen naar de ontwikkelingslanden, waarmee de bewoners groenten kunnen verbouwen.
Het verzamelen van zaden moet een speciale procedure volgen waarover uitleg wordt gegeven.
 
De website www.zadenvoorvoedsel.be zal meer informatie geven.
 

Overhandiging Leergeld

De Commissie Maatschappelijke Activiteiten van Odd Fellows van de loge in Heerenveen heeft onlangs een actie onder hun leden gehouden, waarvan de opbrengst bestemd is voor de Stichting Leergeld Heerenveen e.o.
Op feestelijke wijze is de opbrengst van deze actie, een cheque van € 750,00 overhandigd aan het bestuur van de Stichting Leergeld. Odd Fellows is een vereniging die wil werken aan het welzijn van de samenleving in het algemeen en van de medemens in het bijzonder.

Woensdag 19 augustus assisteren een groep Odd Fellows bij een dagje uit voor vluchtelingen met een status die in Heerenveen en omgeving woonachtig zijn.

Het duurt even voordat iedereen er is, maar uiteindelijk vertrekken we tegen enen naar Giethoorn waar we een rondvaart maken met de groep. We treffen heel mooi weer.

De Kledingbank is een nieuw fenomeen voor de mensen met een minimum inkomen. Naast voeding is kleding een andere essentiële behoefte van de mens. Nu steeds meer mensen onder het sociale minimum raken is naast de Voedselbank ook door enkele vrijwilligers in Wolvega het initiatief genomen een Kledingbank op te richten. De cliënten die hiervan gebruik maken worden door instanties doorverwezen.

In mei 2014 kreeg maatschappelijke activiteiten een verzoek van een van onze leden om een gezin met 3 kinderen waarvan 1 lijdt aan een agressieve spierziekte te ondersteunen om er even tussen uit. Gelukkig waren we bekend met “De Edwin Stichting” in Langweer.    

Woensdagavond 30 april 2014 hadden we op een gezamenlijke loge avond Viola Baas te gast. Viola is een PR-medewerker van de Stichting Hulphond Nederland (www.hulphond.nl) en maakt ook gebruik van een hulphond. Ze vertelde heel enthousiast over het werk van de stichting en ze had haar hond Bo meegenomen, wat heel ondersteunend werkte.

Op woensdagavond 30 april 2014 werd door de gezamenlijke Heerenveense Odd Fellowloges een stekjesactie georganiseerd. De leden werd gevraagd om elk één of meerdere stekjes mee te brengen. Andere leden konden de stekjes weer kopen om de eigen tuin of het huis op te fleuren of simpelweg om aan iemand cadeau te geven.

Jaarlijks wordt er een Kerstmiddag gehouden voor gasten die al eens deelgenomen hebben aan het “weekend Fredeshiem”. Het doel van deze middag is velerlei, maar vooral het ontmoeten van elkaar. Lekkere hapjes bij de kerstboom en mooie sfeervolle live muziek droegen bij tot de gezelligheid. Na afloop kreeg een ieder een leuke kerstattentie mee naar huis  

Vrijdag de 22e november was het weer zover. Veel Odd Fellows zijn bereid geweest naast de wekelijkse boodschappen iets extra te kopen dat gedoneerd kon worden aan mensen die het minder breed hebben. En minder breed is ook minder breed. Om voor een voedselpakket bij de Voedselbank in aanmerking te komen mag je niet meer dan € 180,- per maand vrij te besteden hebben.

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl