logo odd fellows heerenvdeen

Lentekoffertje voor de Flecke in Joure

Met veel plezier hebben we op donderdag 24 mei het activerings- en geheugenspel ‘Vragenderwijs’ kunnen overhandigen aan activiteiten begeleidster Alida van WoonZorg- en Behandelcentrum de Flecke te Joure.

Jaarlijks proberen wij in ons woongebied instanties te ondersteunen op maatschappelijk gebied. Veel Odd Fellowers zijn zelf actief als vrijwilliger. Zo wordt er wekelijks gewandeld met bewoners van de Flecke in Joure, waar rond de 100 cliënten wonen en men ook terecht kan voor dagbehandeling.

 

De activiteitenbegeleidsters gebruiken daar met veel plezier het spel Vragenderwijs. “Door Vragenderwijs worden onze mensen geprikkeld en ontstaan er interessante gesprekken over nieuwe onderwerpen. Je ontdekt hun verleden.”

Inmiddels is Vragenderwijs Blauw deel 3 uitgebracht. Dit spel bestaat uit een koffer met gekleurde afwasbare kaarten met erg aansprekende opdrachten. Het materiaal is dusdanig gefabriceerd dat het erg lang mee gaat.

Op feestelijke wijze hebben we donderdag deze koffer kunnen aanbieden, met onze waardering daarbij voor de enthousiaste en geduldige wijze waarop het personeel met de cliënten omgaat. Wij wensen bewoners, vrijwilligers en personeel van de Flecke veel gezellige uurtjes toe met dit koffertje