Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

Woensdag 19 augustus assisteren een groep Odd Fellows bij een dagje uit voor vluchtelingen met een status die in Heerenveen en omgeving woonachtig zijn.

Het duurt even voordat iedereen er is, maar uiteindelijk vertrekken we tegen enen naar Giethoorn waar we een rondvaart maken met de groep. We treffen heel mooi weer.

We zien een prachtig Nederlands veenlandschap met veel kanalen, rietvelden en het dorpje Giethoorn dat heel bijzonder is omdat men zich in de oude kern alleen te voet of per boot kan verplaatsen.

Opvallend is de stilte omdat tegenwoordig alleen elektrisch aangedreven boten worden gebruikt. Opvallend is ook het grote aantal Chinezen dat Giethoorn als toeristische attractie heeft ontdekt. We varen in één richting om verstopping van de smalle waterwegen te voorkomen.

Na de rondvaart werden we verrast op een maaltijd klaargemaakt door de vluchtelingen en kon de hele groep van lekkernijen uit de keuken van heel diverse culturen genieten. Het was een middag waar we heel tevreden op terug kunnen kijken.

giethoorn3giethoorn2

 

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl