Het Odd Fellow huis
De plek waar we samenkomen

De Heerenveense loges

In Heerenveen zijn er twee loges. De Iris Rebekkahloge voor vrouwen en de Johan Willem Friso loge voor mannen. We houden onze bijeenkomsten apart elk op onze eigen avond. Daarnaast doen we veel samen. We hebben samen een gebouw, het Odd Fellow Huis aan de Herenwal, de gezamenlijke commissies, gezamenlijke bijeenkomsten en gezamenlijke activiteiten zoals een museumbezoek. Zo zijn we apart en samen Odd Fellows.

 

bezinningsruimte

 

SONY DSC

Iris Rebekkah Loge

De Heerenveense loge voor vrouwen heet voluit Iris Rebekkah Loge. Alle loges voor vrouwen zijn een Rebekkah Loge. De naam Rebekkah is ontleend aan de Oud Testamentische Vrouwenfiguur “Rebekkah”, die bij de bron water put voor mens en dier. Zij wordt beschouwd als de behoedster van het onmisbare water en daardoor symbolisch van het leven. In haar wordt de dienende mens uitgebeeld en zij is het symbool van hulpvaardigheid en daadkracht.

De naam Iris verwijst naar de Iris van het oog en symboliseert eenheid in verscheidenheid. De pupil van het oog omrandt door de kleuren van de iris of wel het regenboogvlies. 

De Iris Rebekkah Loge komt eens per twee weken bijelkaar op de eerste en derde woensdag van de maand. Aanvang 19.30 uur.

 

 

Johan Willem Friso Loge

De Heerenveense loge voor mannen heet voluit Johan WIllen Friso Loge en is vernoemd naar de Friese Stadhouder Johan Willem Friso. 

De loge komt wekelijks bij elkaar op de dinsdagavond om 19:30 uur. 

johan willem friso loge