Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

In mei 2014 kreeg maatschappelijke activiteiten een verzoek van een van onze leden om een gezin met 3 kinderen waarvan 1 lijdt aan een agressieve spierziekte te ondersteunen om er even tussen uit. Gelukkig waren we bekend met “De Edwin Stichting” in Langweer.    

 


De Edwin Stichting (www.edwinstichting.nl) in Langweer heeft als doelstelling om een vakantiemogelijkheid te bieden voor ouders met een zwaar lichamelijk gehandicapt kind. Voor dit doel beschikken ze in Langweer over een aangepaste woning geschikt voor twee gehandicapten, alsmede zes niet gehandicapte huisgenoten, familie of vrienden.

De Edwin Stichting beschikt over een eigen boot, een open vlet met dieselmotor. De vlet is voorzien van een hydraulische vloer, die op kadehoogte gebracht kan worden voor het in- en uitstappen. Er is ruimte voor twee gewone rolstoelen, of één grote elektrische. Daarnaast is er plaats voor ruim vier medepassagiers. De vlet staat drie dagdelen per week gratis met een vrijwillige schipper ter beschikking van de huurders van de woning.

Dankzij de boot van de Edwin Stichting kunnen gehandicapte kinderen en hun verzorgers heerlijk genieten van de rustieke Friese wateren.
Samen met het pension plan “Er Even Tussen Uit van De Vereniging Thomas Wildey” kon aan het verzoek worden voldaan om dit gezin een volledige week vakantie aan te bieden in het huis van De Edwin Stichting in Langweer.
In de herfstvakantie van oktober jl. is het gezin, naar Langweer op vakantie geweest. Na hun vakantieweek kregen wij een enthousiaste reactie. De week was subliem.
Langweer vonden ze een mooie plaats, speelgelegenheid voor de kinderen en  veel mogelijkheden om uitstapjes te doen. De familie vertelde zeer enthousiast dat het een prachtige, top, grandioze vakantieweek is geweest, met heel veel vakantie gevoel. Al met al een week vol plezier en voldoening. 

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl