Wat zeggen onze leden?
Janny de Vries
Janny de Vries

In de zomer van 1995 kwam ik tijdens een uitstapje bij toeval met iemand in gesprek over de Odd Fellows.

Nooit van gehoord.

Gezellig pratend in het zonnetje op een terras èn genietend van een lekker wijntje raakte ik enthousiast over de doelstelling. In eerste instantie had ik ook zeker twijfels, met name over de geheimhouding van bepaalde zaken. Tegelijkertijd sprak de gedachte om met gelijkgestemden te streven naar een bepaald doel me enorm aan.

Nu ben ik alweer 26 jaar lid en voel me als een vis in het water bij de Iris loge in Heerenveen. Mijn mening is dat je je mede door allerlei functies te bekleden snel thuis zult voelen binnen een loge en de Odd Fellows.

Momenteel ben ik web administrator van de Iris loge en ook de functie als musicienne doe ik met heel veel plezier. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om passende muziek bij een zitting te zoeken en krijg er positieve energie van.

Ik ben blij dat de Odd Fellows op mijn levenspad zijn gekomen. Een sfeer van vertrouwen, respect en vriendschap dat is wat ik vind bij de loge. Daar komt bij: je kunt zijn wie je bent. De open hand voor de noodlijdende mens, naastenliefde, verdraagzaamheid…..het spreekt mij aan.

De rust en ’verstilling’ tijdens onze zittingen is een groot goed in de hedendaagse tijd. Ik ervaar de rust, de muziek en alle ritualen als zeer ontspannend. Gewoon (1 uur lang!) zitten in een ruimte zonder invloeden van buiten is uniek in deze tijd èn weldadig.

Daar komt nog het “geestelijk voedsel” van de bouwstenen, openings- en slotwoorden bij. Zeker voor oudere jongeren (40-, 50 plussers) met carrière en gezin is Odd Fellow worden een “gouden” waardevolle toevoeging aan het leven.

Fijn om een Odd Fellow te zijn!