Wat zeggen onze leden?
Henk Zwier
Henk Zwier

"In 2003 op mijn 59 ste jaar mocht ik met vervroegd pensioen Al voordat ik met pensioen ging realiseerde ik mij, dat als je met  werken stopt, er veel dagelijkse contacten met collega’s en diverse ontmoetingen met mensen van buiten het bedrijf, zouden verdwijnen.

Met een goede vriend van mij, die een hobby “luchtballonvaren” had, was ik regelmatig onderweg. Toen het onderwerp vrijetijd op een van onze uitstapjes aan de orde kwam, vertelde hij, dat hij lid was van de Odd Fellows Heerenveen. Hij vertelde, dat de leden zeer divers waren en in vele opzichten van elkaar verschillen. Het uitgangspunt van de Odd Fellows is, dat vanuit de organisatie leden maatschappelijk betrokken zijn en dat vriendschap centraal staat in hun wekelijkse bijeenkomsten. Mijn vriend vertelde dat naast een inspirerend formeel gedeelte op de wekelijkse bijeenkomsten, daarna, onder het genot van een drankje en een hapje, tijd en aandacht voor elkaar is.

De doelstelling van de Odd Fellows in combinatie met de vele contactmogelijkheden van allerlei verschillende mensen qua beroep, opleiding en levensovertuiging, sprak mij aan.
Nu na bijna 20 jaar lidmaatschap, geniet ik nog steeds van de inspirerende avonden en bespeur bij mij een bredere kijk op de wereld, 
luister wat anderen te vertellen hebben en heb een breder inlevingsvermogen. Bovendien zij luisteren naar mijn inbreng en een ieder waardeert elkaars mening.Mijn conclusie is dat het lid zijn van de Odd Fellows voldoet aan de voor mij gestelde verwachting in 2003 en dat mijn leven na mijn pensionering nooit zonder inspirerende contacten zijn."