Frank Meester1Op woensdag 12 april 2023 had het Filosofisch café Heerenveen Frank Meester als gastspreker.

Aanvang 20:00.

Plaats: Odd Fellowhuis aan de Herenwal 10 te Heerenveen.

Bij het opruimen van een bureau zijn er altijd wel zaken die niet precies in een bepaalde categorie of ordening vallen. Vaak houdt je restproducten over waarvoor eerder nog geen categorie had.

Er bestaat geen perfecte ordening. Dat is wat Frank Meester beweert in zijn boek: “Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen”. Als de ordening van ons eigen bureau al niet lukt, zal het dan ooit lukken een consequent verhaal te vertellen over hoe de wereld in elkaar zit. Frank Meester ging in zijn lezing in op de inconsequenties in de wereld en ons bestaan.

Op het einde van de bijeenkomst kwamen de 40 aanwezigen er achter dat we eigenlijk allemaal "Inconsequentionalist" zijn. Niemand is perfect consequent, zoals ook de perfecte waarheid niet bestaat. Het was een mooie avond met een hoog filosofisch gehalte.

Frank Meester studeerde filosofie en algemene literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van 2010 tot 2016 was hij assistent-lector Filosofie en Beroepspraktijk aan de Haagse Hogeschool.

Frank Meester is bekend als de jongste van het schrijversduo Gebroeders Meester en schreef columns in onder andere Filosofie Magazine en de Volkskrant.

Samen met Stine Jensen toerde hij in 2018 en 2019 door het land met de theatervoorstelling Het opvoedcircus. Ze schreven samen ook twee boeken over opvoeden: De opvoeders en het kinderboek Hoe voed ik mijn ouders op? Dit boek werd bekroond met een Vlag en Wimpel door de Griffeljury. Met Coen Simon is Frank Meester daarnaast de initiatiefnemer van de pamfletreeks Nieuw Licht, waarbij elk pamflet bestaat uit een antwoord van een denker op een vraag van Simon en Meester. In deze reeks zijn pamfletten van onder meer Arnon Grunberg, Marli Huijer, Bas Heijne en Femke Halsema verschenen.