filosofisch cafeHeerenveen. In Heerenveen is het Filosofisch Café opgericht. De bijeenkomsten worden gehouden in het gebouw van de Odd Fellows aan de Herenwal 10 in Heerenveen. Volgens de organisatoren is er een groeiende behoefte bij mensen, om na te denken en te discussiëren over uiteenlopende onderwerpen. De eerste twee inleidingen worden gehouden door Mr. Sjaak Kloppenburg MA, filosoof (woensdag 8 oktober a.s.) en Dr. Miriam van Reijen, filosoof (maandag 8 december a.s.). Alle avonden beginnen om 19.45 uur. Entree € 6,50 incl. koffie/thee.

Op 8 oktober zal Sjaak Kloppenburg een inleiding verzorgen met als onderwerp: "Kan de filosofie ons wat leren". In zijn lezing vraagt hij zich af ; "Zijn de denkbeelden van Socrates, Plato en Aristoteles nog actueel? En hoe zit het met Nietzsche, Sartre, Habermas of Nussbaum? Kloppenburg is medeoprichter van het Filosofisch Café Sneek dat op 7 oktober a.s. haar tweede seizoen in gaat. Hij ondersteunt de oprichting van het Filosofisch Café in Heerenveen van harte.

 

Maandag 8 december komt Dr. Miriam van Reijen vanuit Breda naar Heerenveen. Miriam van Reijen studeerde filosofie en sociologie in Nijmegen. In lezingen, cursussen en workshops laat zij zien hoe met name de Stoïcijnse filosofie en Spinoza's filosofie praktisch toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Haar onderwerp gaat deze avond over "Spinoza's actualiteit en de relevantie van zijn filosofie voor het dagelijkse leven".

In verband met de verwachte belangstelling raadt de commissie u aan snel opgave te doen. Dat kan via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0513-633940 (Jan Hoogland) of 0513-626281 (Adry de Jong). De organisatoren overwegen zes avonden per jaar te organiseren. Wanneer er belangstelling is voor een cursus filosofie, wil de commissie die organiseren onder leiding van een ervaren filosoof.