De Odd Fellows Heerenveen helpen tijdens de NL Doet actie op vrijdag 15 maart mee in het verpleeg -en verzorgingshuis de Miente te Gorredijk, tijdens hun ‘Multcultidag’. De bedoeling is om de bewoners een gezellige middag te bezorgen met invloeden uit verschillende landen en culturen. De Odd Fellows mogen dicht bij huis blijven want aan hen is gevraagd om de echt (oud) Hollandse sfeer te brengen.

Nou die Hollandse sfeer kwam er zeker! Twee enthousiaste accordeonisten begeleiden een 14 koppig gelegenheidskoor, gestoken in bonte ‘oud-Hollandse’ uitdossingen. Van tevoren is er flink geoefend en het resultaat mag er zijn. Twee opa’s in een ‘rijtuigie’, liedjes van Dorus en niet te vergeten ‘Het kleine café aan de haven’, brengen veel vrolijkheid.

De haringhapjes van de oud-Hollandse haringkar worden rondgedeeld door een Odd Fellow in Volendamse klederdracht, de wafelvrouw Catootje stapt uit ‘de botermarkt’ met haar mand vol wafels en onder de klanken van de ‘Tulpen uit Amsterdam’ krijgen alle bewoners een klein bloemetje aangeboden.

Daarnaast zijn weer andere Odd Fellows actief om de binnentuin uit de ‘winterjas’ te helpen. Perken worden geschoond, bestrating en tuinmeubilair weer toonbaar gemaakt en de bloembakken worden van mooie voorjaarsplanten voorzien.

Het personeel van de Miente is erg enthousiast over het optreden van de Odd Fellows en wil hen wel vaker in actie zien. Alles met elkaar hebben bewoners, personeel en Odd Fellows een super gezellige, feestelijke en sfeervolle dag beleefd.
En wat de Odd Fellows betreft……volgend jaar weer een NL-Doet actie!