EcokathedraalOp zaterdagmiddag 6 april 2013 zal de expositieruimte van de Odd Fellows Loge aan de Herenwal 10 in Heerenveen geopend zijn voor publiek van 14:00 uur tot 17:00 uur. De expositie met foto’s van Peter Wouda die hij de afgelopen jaren maakte van de Ecokathedraal in Mildam en de Le Roy tuin aan de Europalaan en Kennedylaan in het centrum van Heerenveen, was eerder te zien in een galerie in Weimar (Duitsland). De Ecokathedraal in Mildam is het levenswerk van Louis Le Roy (1924 – 2012) waar momenteel door een aantal nieuwe bouwers verder aan wordt gebouwd.

 

EcokathedraalFotograaf Peter Wouda zal samen met de fotografen Bert Dalmolen (Terwispel) en Philip McIntyre (Amsterdam) vanaf 14:30 vertellen over hun werk. Waar de foto’s van Wouda vooral documentair zijn, fotografeert Bert Dalmolen de locatie meer poëtisch, waarbij hij laat zien een groot gevoel voor detail en sfeer te hebben ontwikkeld. Philip McIntyre (Parijs, 1953) fotografeert over de hele wereld plekken waar natuur en cultuur samenkomen, en heeft samen met Esther Boukema het boek “Natuur, Cultuur , Fusie” samengesteld, dat in 2002 is uitgegeven door het NAi (Nederlands Architectuur instituut) in Rotterdam. Peter Wouda fotografeert sinds 1998 de Ecokathedraal in Mildam en de Le Roy tuin in Heerenveen , en is bestuurslid van de Stichting Tijd die opgericht is door Louis Le Roy om zijn werk de komende generaties voort te zetten.

U wordt door de Kunstcommissie van de Odd Fellows van harte uitgenodigd om deze middag te bezoeken. Wij stellen het zeer op prijs als u zich via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van tevoren aanmeldt bij Richt van Wijk, voorzitter van de Kunstcommissie. De lezingen van de fotografen staan onder leiding van Rinse van der Schoot.

Meer informatie over de Ecokathedraal vindt u op www.ecokathedraal.nl en www.stichtingtijd.nl
De persoonlijke websites van Bert Dalmolen en Philip McIntyre vindt u op www.bertdalmolen.com en www.philippemcintyre.com/