Ecokathedraal MlidamIn het logegebouw van de Odd Fellows Heerenveen is van januari t/m april 2013 een foto-expositie te zien met foto's van Peter Wouda die hij de afgelopen 20 jaar maakte in de Ecokathedraal van Louis Le Roy in Mildam, en de Le Roy tuin in het centrum van Heerenveen.

Louis Le Roy (1924 - 2012) heeft ruim 30 jaar lang aan zijn Ecokathedraal gewerkt. Het bouwwerk bestaat uit gestapelde klinkers, trottoirtegels en stoepranden. Na het voltooien van een bouwwerk, liet Le Roy de natuur het werk weer overnemen.

Het logegebouw is in principe alleen toegankelijk voor leden van de Odd Fellows, maar dDe expositie zal in maart op april ook te bezichtigen zijn voor niet-leden. Hierover vindt u later meer informatie op deze site.

 

Om er zeker van te zijn dat zijn werk na zijn dood zou worden voortgezet, heeft Le Roy in 2001 de Stichting Tijd opgericht. Peter Wouda is bestuurslid van deze stichting, bouwde eind jaren 90 met Le Roy mee aan de Ecokathedraal, en fotografeert de schitterende locatie inmiddels bijna 20 jaar.

Op dit moment werken er ongeveer 8 mensen aan de Ecokathedraal om dinsdagochtend. Meer foto's van de Ecokathedraal zijn te vinden op www.ecokathedraal.nl

 Louis Le Roy, Siebe Homminga en Johan van der zee aan het werk in de Ecokathedraal.

 

Sfeerbeeld van een deel van de Ecokathedraal

 

Louis Le Roy in het hart van zijn schepping

 

Louis Le Roy aan het werk

 

Sfeerbeeld

 

De natuur neemt het stapelwerk na verloop van tijd weer over