Cheque van 5.000 euro voor stichting Sociaal en Vitaal van de Odd Fellows Heerenveen
Cheque van 5.000 euro voor stichting Sociaal en Vitaal van de Odd Fellows Heerenveen

Odd Fellows Heerenveen heeft een gulle donatie van €5.000,- gedaan aan Stichting Sociaal & Vitaal, gevestigd in Nieuwehorne, als onderdeel van hun jaarlijkse inzet voor lokale goede doelen. Deze betekenisvolle bijdrage ondersteunt de stichting in haar missie om groente, fruit, kruiden en aardappelen kosteloos te verstrekken aan inwoners die moeten rondkomen van een minimum budget.

Stichting Sociaal & Vitaal zet zich om lokale en onbespoten geteelde gewassen beschikbaar te maken voor iedereen. Dit doet zij via haar Sociale Zelfoogsttuin waarmee ze ook sociale cohesie en gemeenschapszin stimuleert. Dankzij de inzet van gekwalificeerde tuinders en een fantastische groep vrijwilligers kunnen ruim 300 gezinnen uit de tuin in Nieuwehorne eten. Dit sluit naadloos aan bij de doelstellingen van de Vereniging Odd Fellows uit Heerenveen, die zich richt op lokale steun en aandacht voor mensen in moeilijke omstandigheden.

Sociale impact in Heerenveen

Loraine Westerneng, mede-initiatiefnemer van Stichting Sociaal & Vitaal, nam op 12 december de cheque in ontvangst. "We zijn ongelooflijk dankbaar voor de genereuze donatie van Odd Fellows Heerenveen. Het is hartverwarmend om te zien hoe lokale organisaties zoals Odd Fellows onze missie ondersteunen en samenwerken om sociale impact in de gemeente mogelijk te maken. Met dit bedrag kunnen in 2024 meer dan 50 personen elke week groenten, fruit, kruiden en aardappelen uit onze tuin eten.”

Odd Fellows Heerenveen

Odd Fellows Heerenveen is een vereniging die zich richt op persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid, met een jaarlijkse traditie om lokale goede doelen te ondersteunen. Naast dat zij Stichting Sociaal en Vitaal ondersteunt organiseert de vereniging nog meer mooie activiteiten, waaronder gezellig en ontspannen weekend voor gezinnen die het zelf niet gemakkelijk kunnen bekostigen. In 2024 zet Odd Fellows zich weer in voor een nieuw goed doel.

 

odd fellows donatie sociaal vitaal inge

odd fellows donatie sociaal vitaal manfred

 

odd fellows donatie sociaal vitaal soesjes