Tijdens de Open Monumentendag op 9 september zetten wij de deur van het Odd Fellowhuis open voor Stichting Historie Heerenveen. Op deze dag wordt drie keer een lezing gegeven over vier monumenten die op deze dag niet open zijn. Een mooie manier om deelnemers toch te informeren over deze interessante monumenten. 

De lezingen worden gehouden om 11.30, 13.30 en 15.30 uur. Zin in koffie en iets lekkers? Kom dan iets eerder. De koffie staat klaar.

Het thema van de Open Monumentendag dit jaar is 'Levend erfgoed'. Dit wordt beschreven als: culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen, zich eigen hebben gemaakt en willen doorgeven. Levend erfgoed is voortdurend in beweging en verandert met de mens en de tijd. Tijdens de Open Monumentendag wordt het levend erfgoed extra zichtbaar gemaakt. 

Daarom past de Open Monumentendag 2023 past bijzonder goed bij de Odd Fellows. Onze internationale vereniging is al 200 jaar oud. We hebben tradities en gebruiken die ons eigen zijn en steeds in beweging zijn. We gaan met de tijd mee en we koesteren onze waardevolle tradities.

Naast de vier lezingen die worden verzorgd door Reg Leenes van Stichting Historie Heerenveen geven we ook korte presentaties over de Odd Fellows, wie we zijn, wat we doen en waarom we al 200 jaar bestaan. Wij zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. 

We hopen veel mensen te mogen verwelkomen op 9 september die geinteresseerd zijn in de Heerenveense monumenten, de Odd Fellows of gewoon een keer willen kijken achter de voordeur van Herenwal 10. Welkom iedereen. Meer informatie over het programma volgt.