Gezond eten is belangrijk om je goed te voelen en ziektes te voorkomen. Door de gestegen prijzen is het helaas voor velen niet altijd mogelijk om voor gezond en vers eten te kiezen. Stichting Sociaal en Vitaal in Nieuwehorne brengt daar verandering in door hun biologisch geteelde groente en fruit kosteloos beschikbaar te stellen aan 200 gezinnen van de Voedselbank Heerenveen en aan 100 kwetsbare gezinnen in de regio.

De Odd Fellows Heerenveen omarmen dit mooie initiatief en zijn volop bezig met diverse acties om op 12 december de Stichting Sociaal en Vitaal een waarde cheque te kunnen overhandigen met daarop een mooi bedrag. 

Vrijdag 16 juni konden we een kijkje nemen in hun zelfoogst tuin in Nieuwehorne. De groep vrijwilligers worden begeleid door twee ervaren tuinders. Machines worden nauwelijks gebruikt want er wordt voornamelijk met de hand gewied en er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. 

Wij waren allemaal erg onder de indruk van de gedrevenheid waarmee hier gewerkt wordt, de uitstraling, de perfecte verzorging van de tuin en de sociale functie die deze Stichting vervult. Hopelijk kunnen we in december een mooi bedrag aan hen over gaan maken.

Een vrijwillige bijdrage is welkom. (JW Friso loge NL18ABNA0498878511 t.n.v. actie voor St. Sociaal en Vitaal)