Stichting Sociaal en Vitaal nieuw goed doel voor 2023
Stichting Sociaal en Vitaal nieuw goed doel voor 2023

Als nieuw goed doel voor 2023 hebben de Odd Fellows uit Heerenveen gekozen voor ondersteuning van de Stichting Sociaal & Vitaal in Nieuwehorne. Op 11 april hebben wij met veel interesse geluisterd naar de duidelijke presentatie van Loraine Westerneng, initiatiefneemster van deze stichting.

Zij verbouwen op biologische wijze groente en fruit die geheel kosteloos ter beschikking gesteld worden aan sociale minima in Heerenveen. De zelfoogst tuin van ruim 2 ha is niet alleen een plek waar gezond voedsel kan worden verkregen, maar het is ook een sociale ontmoetingsplaats geworden.

Een heel bijzonder initiatief, wat ook landelijk in de media aandacht heeft gekregen en het sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van ons Odd Fellows. Ook wij voelen ons mede verantwoordelijk voor het welzijn van de medemens. Wij zien om naar elkaar, binnen onze eigen groep, maar ook daarbuiten en hebben oog voor mensen die het moeilijk hebben.

Samen helpen in de tuin als vrijwilliger maar ook samen groenten oogsten schept verbinding en er ontstaan vriendschappen. En vriendschap, symbool van onze eerste schakel, is voor ons een hele belangrijke pijler. Vriendschap geven, maar ook het stimuleren van vriendschappen vinden wij belangrijk.

Gedurende dit hele jaar zullen wij acties organiseren en proberen daarmee een mooi bedrag bijeen te krijgen om de Stichting Sociaal & Vitaal te kunnen ondersteunen.

sociaal en vitaal odd fellows