Sinterklaasactie voor Oekraïense kinderen Odd Fellows
Sinterklaasactie voor Oekraïense kinderen

Op vrijdagmiddag 2 december organiseerden leden van de Odd Fellows Heerenveen een spetterend sinterklaasfeest voor de Oekraïense kinderen die noodgedwongen verblijven in Hotel2 in Heerenveen-Noord. In samenwerking met de gemeente Heerenveen en het management van Hotel2 hebben de veertig kinderen kennis kunnen maken met deze typisch Nederlandse traditie. Ze kregen allemaal een schoenendoos met daarin kadootjes en Sinterklaas was er natuurlijk ook.

Oekraïne kent ook een Sinterklaasviering en wel op 19 december. Hun Sinterklaas heeft een mijter met een ronde bovenkant en geen hulpen en een paard, wel geeft hij cadeautjes aan kinderen. En dit jaar kon hij de hulp van de Odd Fellows uit Heerenveen goed gebruiken.

In de gezellig versierde feestzaal brachten de muzikanten Wieger en Otto de kinderen al snel in de Sinterklaassfeer en werden Sinterklaas en de Pieten vrolijk verwelkomd. Er werden spelletjes gespeeld zoals sjoelen, grabbelen, pepernotenbingo en een dansje werd aangeleerd. De Pieten deden overal enthousiast aan mee en Sinterklaas genoot van al die vrolijke kinderen. Natuurlijk werd er voor lekkers gezorgd en Sinterklaas had na afloop voor ieder kind een doos met cadeautjes. Fijn om de ouders en hun kinderen even wat gezellige afleiding te kunnen geven en de kinderen kunnen nu ook op school vertellen dat Sinterklaas hen heus niet vergeten is.


Het feest was een afsluiting van het Oekraïne-jaar van de Odd Fellows. In het afgelopen jaar is er door verschillende acties in totaal ruim 14.000 euro ingezameld door Odd Fellows in heel nederland. Het geld is gebruikt om medische hulpgoederen aan te schaffen voor inwoners van de Oekraïense stad Lviv. Dit werd in samenwerking gedaan met de Odd Fellows in Polen, het buurland van Oekraïne.

sinterklaas odd fellows kinderen oekraine 2

 

sinterklaas odd fellows kinderen oekraine 4sinterklaas odd fellows kinderen oekraine 6

sinterklaas odd fellows kinderen oekraine 7

sinterklaas odd fellows kinderen oekraine 8

sinterklaas odd fellows kinderen oekraine 9

sinterklaas odd fellows kinderen oekraine 3

 

Hotel 2 Heerenveen vlag Oekraine sinterklaasactie Odd Fellows