filosofisch cafe

Sinds het seizoen 2014 - 2015 wordt er in het Odd Fellow-huis aan de Herenwal 10 in Heerenveen van tijd tot tijd een Filosofisch Café georganiseerd. Na een lezing over een filosofisch onderwerp volgt na de pauze een discussie. De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en zijn om 22.00 afgelopen. De bijeenkomsten zijn zowel voor leden als voor niet-leden.

De bijeenkomsten voor het seizoen 2015 - 2016 zijn gepland op

  • 14 oktober 2015 (Pieter Boele van Hensbroek)
  • 9 december 2015 (Frits Meijering)
  • 10 februari 2016 (Ronald Hünnemann) en
  • 13 april 2016 (Stine Jensen)

Op 14 oktober beginnen we met een lezing van

dr. Pieter Boele van Hensbroek.

Hij zal spreken over

Globalisering als uitdaging aan de filosofie

 

De Europese filosofische traditie heeft altijd gedaan alsof zij de enige op de wereld is. In de huidige tijd van globalisering is deze houding echter niet meer vanzelfsprekend. Andere werelddelen worden machtiger en eisen respect op voor hun eigen intellectuele tradities. Wat schept dat voor situatie? Hoe moeten we ons filosofisch oriënteren in een globaliserende wereld? De bijeenkomst vindt plaats in het Odd Fellow-huis aan de Herenwal 10 in Heerenveen op woensdag 14 oktober a.s. om 20.00 uur. 

 

Dr. Boele van Hensbroek is universitair docent Wijsbegeerte Rijksuniversiteit Groningen en gespecialiseerd in Afrikaanse filosofie, niet westers politiek denken.

 

 

Vanwege de beperkte ruimte is er een maximaal aantal deelnemers. U dient zich daarom per mail aan te melden via:

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

U ontvangt dan nader bericht of er nog voldoende plaats is.

Entree is € 6,50 incl. koffie / thee. Te voldoen in de zaal. Pinnen is helaas niet mogelijk.

De werkgroep Filosofisch Café Heerenveen bestaat uit: Jan Hoogland (Heerenveen 0513 633940), Reg Leenes (Oudehorne), Rita Sinnema (Joure), Paul Tiggeler (Grou), Arie Westmaas (Heerenveen) en Janny Zwier (Joure). Initiatiefnemer en drijvende kracht achter de eerste filosofische café's was Adry de Jong (1943-2015)