Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Zou het niet goed zijn , als we allemaal van tijd tot tijd onze geestelijke koffer eens zouden openmaken??? Gewoon oppakken, omdraaien en leegkieperen!,
U zult er waarschijnlijk versteld van staan, wat

U allemaal aan geestelijke ballast met U meetorst. Ik denk dat het goed is, dat we allemaal onze bovenkamer-bagage eens gaan schiften, herindelen, wegdoen wat nu - na jaren op een achterafplekje gelegen te hebben - geen functie meer heeft. Koesteren en goed inpakken wat van waarde is en bewaard dient te worden.

Ik ga alvast mijn eigen koffertje met U doornemen. Als ik de puinhoop op de grond zie liggen, schrik ik van de veelheid van gevoelens, de negatieve, positieve, maar
 vooral ook de plezierige ervaringen, die me vanaf de vloer aankijken!

In de zijvakken van mijn koffer zitten ritsen. In deze vakken stop ik diep weg : achterdocht en agressie, haat en nijd, roddels, leugens en bedrog. Met de ritsen goed dichtgetrokken, geef ik ze voorlopig geen kans me negatief te beïnvloeden. Helemaal onderin de koffer gaan : luiheid, ijdelheid, trots, flegmatisme, boosheid en verdriet. Deze laatste twee stop ik niet te ver onderin ; af en toe werkt een huilbui heel bevrijdend en een boze bui kan voor de partijen die het aangaat, best luchtzuiverend werken!
Als ik de inhoud van mijn koffer nu overzie, merk ik, dat ik hier en daar nog wat loze ruimte overheb. Dit zijn prachtige holletjes voor alle piekergedachten die me van tijd tot tijd overvallen, de grotere en kleinere kopzorgen vinden daar een prima plek. Ver genoeg om mezelf gerust te stellen ; toch dichtbij genoeg om mezelf niet in slaap te sussen met de gedachte dat ik geen zorgen zou hebben. Nee, ze zijn dermate dichtbij dat ze me af en toe een slapeloze nacht bezorgen, om me zo met beide benen op de grond te houden.

Ik heb wel degelijk problemen en wegstoppen helpt niet. Eerlijker is het, om jezelf mét je problemen eens onder de loep te nemen en de zaak eens grondig te analyseren om zó te proberen of je misschien tot een oplossing kunt komen.

Gelukkig zie ik dat mijn koffer nog niet vol is en dat ik nog genoeg ruimte overhoud voor - warmte, spontaniteit, genegenheid, vriendschap, lachen, humor, trouw , liefde, energie en ook een baaldag - af en toe !!
 Dit zijn de elementen die ik onder handbereik houd. De zaken die in mijn leven van waarde zijn wil ik boven in mijn koffertje pakken, bij de hand liggend, grijp klaar. Dit zijn namelijk de zaken die me houvast bieden, als de stormen weleens wat té heftig in mijn leven tekeergaan, als ik het even niet zie zitten.

Om dán je koffer te openen om te kunnen terugvallen op vriendschap, een vriendschap die je eerste gezaaid - later geoogst hebt. Vriendschap die door de jaren heen stand houdt en een ontzettend belangrijke factor in je leven blijkt te zijn.
Láchen is ook zoiets onontbeerlijks. Het spreekwoord zegt : een dag niet gelachen is een dag niet geleefd en daarom Zusteren, liggen het lachen, de humor, de slappe lach, de snelle grijns én de glimlach, bij mij bovenin mijn koffer. Omdat ik niet zónder kan en omdat je met een lach de wereld aankunt.....naar men zegt!!

Ik geloof dat het waar is, hóe diep je ook in de put zit, er komt altijd weer een moment waarop de humor toeslaat en dus de lach doorbreekt en door te lachen help je jezelf weer uit de put vandaan.

Helemaal bovenin heb ik nu nog plaats voor één - in mijn leven - onontbeerlijk iets. Het positivisme.
Ondanks alles, wat er ook gebeurt in een mensenleven, het is zaak om een positieve uitstraling te handhaven. Niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de ander, die aangestoken kan worden door deze vorm van levenshouding, het fluïdum van "" ik laat me er niet onder krijgen "", goed ik zie het nú even niet zitten maar ik vecht en blijf vechten, en dit vechten doe ik vanuit mijn positieve levensvisie!!

U begrijpt, dat mijn koffer boordevol zit en ik moet erop gaan zitten om de sluitingen dicht te krijgen. Ik ben ervan overtuigd, dat we allemaal met zo'n overvolle koffer met geestelijke bagage zitten. Ik kan U maar één raad geven ; gooi de hele bups er eens uit ; ga een uurtje zitten schiften; neem alles wat U weer in wilt pakken grondig onder de loep ; zoek zorgvuldig een plekje voor de negatieve zowel als de positieve aspecten van Uw bagage.

Tezamen vormen ze Uw zijn, Uw wezen, Uw uitstraling. Die uitstraling is het waard om van tijd tot tijd orde op zaken te stellen in Uw geestelijke bagage. Geloof me; een herindeling is altijd mogelijk en bovenal...........het doet goed!!!!

Ik wens U een fijn zomerreces toe, wellicht gaat U op reis met een opnieuw ingepakte, lichtgewicht koffer!!!

 

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl