Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Vanavond wil ik het hebben over intuïtie, ons zesde zintuig en de daaruit voortvloeiende buitenzintuiglijke ervaringen. We kennen allemaal onze 5 fysieke zintuigen. Horen, proeven, zien, voelen  en ruiken. Voor veel mensen is dit hun werkelijkheid. We zijn echter ook allemaal behept met een 6de zintuig ook intuïtie genoemd. Afhankelijk van hoe sterk het 6de zintuig werkt doen mensen allerlei ervaringen op die niets met een grijpbare of bewijsbare werkelijkheid te maken hebben. Iedereen heeft in zijn leven wel eens iets meegemaakt wat niet te verklaren is. Gelukkig maar.


Die ervaring met het 6de zintuig is de andere werkelijkheid. Het is het fijnstoffelijke om ons heen dat we niet met onze fysieke zintuigen kunnen waarnemen. Wanneer mensen nu vaak buitenzintuiglijke waarnemingen hebben, dan zetten we er “helder”voor. Helderzien, helderhoren, helderruiken, helderproeven en voelen. Daarnaast is er ook nog het helder “weten.”alles met elkaar het 6de zintuig, onze intuïtie.
Het woord intuïtie wordt door iedereen wel gebruikt en geaccepteerd. Het klinkt zelfs vertrouwd. Dan gaan de wenkbrauwen niet omhoog. En luistert men wel. intuïtie kennen we, maar…luister je ernaar of niet? Kun je er wat mee, wil je er wat mee, of niet. wil je die deur in jezelf openen of niet? Een keuze.
In deze tijd zal het 6de zintuig zich steeds meer ontwikkelen. De mensen worden zich bewust dat de bomen niet ongelimiteerd in de lucht kunnen blijven groeien, en zal zoeken naar andere waarden in de mens die het leven leefbaar maken en houden. Ons 6de zintuig of intuïtie is daarvoor een belangrijke motor  In welke mate men voor deze grote veranderingen openstaat is wéér een kwestie van keuze.
We gaan het rijtje van het 6de zintuig even af.
 1. Een van de bekendste is helderziendheid. Bewonderd en verguisd.
Men pikt dingen op in de vorm van beelden die plotseling in t hoofd opduiken als men de ogen sluit. Zwart witte beelden zijn uit  het verleden. Beelden met heldere tinten uit het heden en vage kleuren  uit de toekomst.
Of men ziet kleuren rond mensen, de aura. Ook die kan men leren interpreteren.
Ook zijn er mensen die lichtbollen zien. De verklaring van wat men ziet is afhankelijk van de ontwikkeling van de helderziende.
 Wat het vaag maakt en waardoor men er soms naast zit, is, dat de toekomst niet vast staat. De toekomst wordt bepaald door keuze’s, de keuze is de oorzaak van het gevolg, en de toekomst is het gevolg van de keuze. En aangezien iedereen vrij is in keuze en ook keuze kan veranderen is de toekomst ook variabel. Er zijn meer toekomstvisies mogelijk  en daarom moeilijk echt voorspelbaar.

2.Helder ruiken.
Wie herkent t? Een bloemengeur, ‘snachts of overdag zonder dat er bloemen in de buurt zijn?
Sigarettenrook, zonder sigaretten in de wijde omgeving? De geur van gebraden vlees, midden in de nacht? Ook hier zijn persoonlijke ervaringen van de ruiker  bepalend voor de verklaring.
3. Helder horen.
.Geluiden van dingen die niet in de buurt zijn. Stem van een familielid, en die hoeft niet perse overleden te zijn. Een stem die je naam roept? Bij helderhorenden roepen geluiden iets op, of niets, omdat men het echt niet weet. Helderhorendheid valt onder de noemer telepathie.
4. Helder weten.
In een flits van 1/100ste  seconde iets weten. Een waarheid doorkrijgen met een snelheid, zo dat je zelfs twijfelt of het wel gebeurde. Maar in de diepste diepte van jezelf weet je dat het zo is. Dit klopt altijd. Je weet niet wanneer het zich manifesteert in onze tijdsbeleving, binnen een week, een jaar of over 15 jaar.Het is 100% zeker.
5. Helder proeven.
Smaken in de mond die ineens opduiken en die je kunt associëren met persoonlijke ervaringen.
6. Helder voelen.
Men kan een persoon of situatie zo goed aanvoelen, dat men emoties zelf ook voelt. Dit kan een heftige aangelegenheid zijn. Men moet dan echt onderscheid leren maken  tussen wat van jezelf is of van de ander. Anders kun je behoorlijk
in de knoop raken Je mag er niet aan denken al die emoties van die vele mensen die je op een dag ontmoet te moeten mee ervaren. In dit geval moet je leren je af te sluiten.
Er zijn ook mensen die energie voelen. energie van emoties, waarschuwingen en situaties. Ook hier geldt, leren aanvoelen wat het betekent, en interpreteren.
Ik denk dat er in deze groep aardig wat mensen zijn die een of meerdere dingen bij zichzelf herkennen. Men durft er wel of niet over te praten. Angst om voor gek verklaard te worden of belachelijk gemaakt te worden. De geschiedenis heeft genoeg voorbeelden. Toch is het goed het te benoemen, en meestal voel je wel haarfijn aan bij wie het wel en niet kan, dank zij je intuïtie.
Een 6de zintuig of intuïtie heeft als basis het bewust “zijn” van een persoon. En het bewust   ‘zijn  ‘ heeft als basis fysieke gezondheid. Ben je ziek dan sta je niet open, dan heb je de ballast van het lichaam en houdt dat je in de eerste plaats bezig.
Het bewust “zijn” van mensen is onderling verschillend. Je kunt de een niet met de ander vergelijken. Bewust “zijn” of bewuster worden is een ontwikkelingsproces, dat ieder mens gedurende vele levens met allerlei ervaringen moet doorlopen. De een neemt de tijd en de ander doet het rustiger aan. Van de miljarden mensen op aarde is niet 1 ontwikkelingsproces gelijk. Wat wel universeel is , zijn de emoties die erbij horen. Woede, angst, verdriet, vreugde, medelijden, macht, hebzucht etc. Iedereen weet hoe het voelt. Het heeft dus geen zin om te oordelen over hoe bewust iemand wel of niet is, ook niet over jezelf. Ieder doet op zijn manier en in zijn tempo zijn “leerprocessen” op. Weer een kwestie van keuze. In dit geval wel een onbewuste keuze, maar toch…
Er vallen nog veel meer buitenzintuiglijke waarnemingen onder ons 6de zintuig. Ik noem dan, uittredingen, channelling, wichelen, levitatie(zweven), mensen die keuzes van anderen volledig kunnen begrijpen, ook al is dit niet hun eigen keuze. gedachtenlezen, automatisch schrijven. bijna dood ervaringen, telekinese (voorwerpen bewegen), en visualiseren. (voorstellen, uitzenden en loslaten).  En vast nog veel meer.
Vandaag de dag staan deze waarnemingen en mogelijkheden in de mens steeds meer in de belangstelling. De mens is wereldwijd op zoek naar meer. Naar wie en wat hij werkelijk is, naar bewuster zijn. Steeds meer mensen ervaren dat ze meer zijn dan een lichaam met hersens, dat gewoon verdwijnt als men sterft.
Hoe kun je nu je 6de zintuig ontwikkelen?
1. Eerst en vooral rust. Wat je in je hoofd bezig houdt blokkeert je ontvankelijkheid. Rust in muziek, schilderen, de natuur in, yoga, of meditatie.
2. Vooroordelen blokkeren je intuïtie. Luister naar je hart, niet naar je hoofd. Veroordeel ook jezelf niet. Je mag fouten maken, net als iedereen trouwens. Vergeef jezelf en de ander. Reflecteer je eigen gedrag, en analyseer het.
3. Positieve gedachten. Corrigeer je negatieve gedachten en zoek het positieve. We hebben allemaal goede en minder goede kantjes. Kijk naar wat je wel hebt en niet naar wat je niet hebt. Transformeer je gedachtenpatroon.
4. Empatisch zijn. Respect en begrip voor de belevingswereld van de ander.
5. Trouw zijn aan jezelf. Je eigen waarheid komt uit je hart. Niet uit je hoofd. Luister naar jouw gevoel, dat bij situaties naar boven komt.
Het 6de zintuig van de mens is een gevoelig zintuig. Alles bestaat uit energie, dicht of vluchtig. Het 6de zintuig vangt de energie op uit verleden, heden en toekomst. Tijd bestaat niet, alle energie was, is en zal er altijd zijn.
Nogmaals, er is een zichtbare en onzichtbare wereld. Het wil niet zeggen dat wat je niet ziet, dat, dat er niet is. We zien met onze 5 zintuigen onze werkelijkheid, maar het is niet genoeg om de werkelijke werkelijkheid te zien. En tenslotte is afwezigheid van bewijs nog geen bewijs van afwezigheid.

Ongeacht de overtuiging die iemand heeft en hoe hij in het leven staat, ongeacht hoe bewust iemand wel of niet is, of wil zijn, we zijn allemaal uniek en allemaal op weg naar het doel van het  “mens “ zijn. 
Ik wil eindigen met het volgende.

Mijn bewust “zijn” is mijn huis
mijn basis,
mijn “zijn”.
Dat ik verdedig, dat is mijn leven
van ontwikkeling.
Dit is mijn huis, wees welkom medemensen,
ik heb jullie nodig om te leren, maar dat is wederzijds.
Dit is mijn huis, niet welkom is degene
die mij wil sturen en overtuigen, structureren en manipuleren.
Dit is mijn huis, hier woon ik, leef ik, lijd ik, ervaar ik, en deel ik.
Wees welkom, ik heb de deur geopend, hier ben ik de baas,
zoals jij de baas bent in jouw huis.

 


 

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl