Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

scheefgroeiHet thema van mijn bouwsteen is Scheefgroei. Rond de laatste jaarwisseling zond NPO1 een programma uit met Scheefgroei als onderwerp, dit onder leiding van de presentatoren Jeroen Pauw en Sander Heijne. De 6 onderwerpen, uitgezonden op 6 verschillende avonden, waren: Onderwijs, arbeidsmarkt, woningmarkt, pensioenen, gezondheid en toekomst.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

de meeste mensen deugen cover

Een paar weken geleden stond de Zwitserse stad Davos weer in het teken van het World Economic Forum, waar CEO’s van de grootste bedrijven, politici, intellectuelen en journalisten sinds 1971 jaarlijks bij elkaar komen en de toestand in de wereld bespreken. Dit jaar was er een discussie tussen onze minister president Mark Rutte en de schrijver-filosoof Yuval Noah Harari, met als stelling “hoe kan de mensheid de 21ste eeuw overleven?”.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

odd fellows history
De Odd Fellows broederschap kent een rijke history. In dit artikel worden de belangrijkste momenten uit de geschiedenis genoemd.

587 Voor Christus

De vroegste legende van een Oddfellows-broederschap is verbonden met de ballingschap van de Israëlieten in Babylon, toen velen zich samenvoegden tot een broederschap voor wederzijdse steun. Na de val van Jeruzalem (AD70) zou de broederschap onder Joodse gevangenen zijn voortgezet en naar Rome zijn overgebracht. Het werd erkend door keizer Titus Caesar en van daaruit verspreidde het zich over het rijk.

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

wet van ritme odd fellows hele olifant in beeld 300Bouwsteen van Durk van der Veen

De muziek die goed bij deze bouwsteen past, het nummer Megaton van Boudewijn de Groot is een protest tegen de uitwassen van de industrialisatie nu ruim 50 jaar geleden, heden actueler dan ooit. Of toch de best gehandhaafde wet aller tijden, de Wet van behoud van Ellende.

Inzicht in het bestaan en de werking van Universele Wetten en de Gulden Snede is de ondertitel van het boek DE HELE OLIFANT IN BEELD van Marja de Vries.

In de vorige bouwsteen heb ik getracht enig inzicht te geven in de wet van de polariteit en de afgeleiden daarvan. Nu ben ik inmiddels toe aan de wet van Ritme, dat ons leert dat alles in
beweging is in relatieve dualiteit, waardoor niets blijft en alles altijd in verandering is Deze wet is ook bekend als de wet van vergankelijkheid van alle dingen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Het is zondagavond, een rustige winteravond, het is al weer een paar uur duister en een groot deel van Nederland maakt zich op om naar Studio Sport te gaan kijken, klaar om de verrichtingen van de favoriete voetbalclub te gaan aanschouwen.

Op een kamertje op de hoogste verdieping van een verzorgingshuis legt de bewoner zijn puzzelboekje op het bijzettafeltje en stapt moeizaam op uit zijn stoel.

Hij loopt naar het halletje, trekt zijn lekker warme winterjas aan, doet zijn sjaal om en kiest uit de vele hoofddeksels op de kapstok zijn zondagse hoed en loopt daarna doelbewust door de kamer naar de balkondeur.

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl