Een gezonde mens heeft duizend wensen, een zieke mens maar één." Het is een uitspraak van de schrijver Jan Mens. Ieder mens heeft wensen, ook zieke mensen. Vaak zijn het kleine wensen. De Odd Fellows van de Iris Rebecca en de Johan Willem Friso loge uit Heerenveen zijn in het voorjaar van 2011 een wensenactie gestart in Verpleegcentrum Lindestede. Met hun actie hebben de Odd Fellows 54 wensen in vervulling doen gaan waar maar liefst 130 bewoners bij betrokken konden worden.

 

 

Gedurende de lente en de zomer werd met veel plezier door de leden van de Odd Fellows  verschillende activiteiten georganiseerd waaronder high tea’s, boottochtjes, schoonheidsbehandelingen, auto -en bustochtjes, draaiorgelmuziek, wandelingen en optredens. Alle bewoners konden een wens doen wat ze nog echt eens zouden willen doen.

De wensen konden in de meeste gevallen worden ingewilligd en waar dat niet kon werd een passende oplossing gezocht. Op woensdagmiddag 26 oktober was de laatste activiteit en werd de actie feestelijk afgesloten.  In Lindestede werden, onder genot van een hapje en een drankje, foto’s vertoond zodat bewoners en Odd Fellows samen nog even konden nagenieten van alle activiteiten. Onder begeleiding van live muziek werden daarna vol enthousiasme oud-Hollandse en Friese liederen gezongen en van lekkere hapjes genoten.

Odd Fellows maken deel uit van een wereldwijde organisatie die zich maatschappelijk betrokken en mede verantwoordelijk voelt voor het welzijn van de samenleving. Maatschappelijke activiteiten, zoals deze wensenactie in eigen regio passen goed bij het Odd Fellow-zijn.