Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

“Wie van zijn bezit iets weggeeft, geeft slechts weinig; echt geven is: zichzelf  geven.”
Aan deze spreuk van Kahlil Gibran kon gedacht worden toen we op woensdag  25 april konden genieten van de twee presentaties over de steun aan minder bedeelden in Indonesië en hoe deze mensen een menswaardiger bestaan kan worden gegeven.

Corrie Visser en Truus Posthumus lieten zien hoe met eigen middelen een aantal gehandicapten konden worden geholpen. Door het verschaffen van hulpmiddelen als naaimachines, landbouwwerktuigen en andere hulpmiddelen wordt het deze mensen mogelijk gemaakt iets van waarde te produceren en hierdoor iets van hun eigenwaarde terug te krijgen. Wat in de presentatie vooral opviel is dat de dames een diepe betrokkenheid bij dit project hebben. Om over een ruimer budget te kunnen beschikken hebben de dames de Stichting Simpati opgericht.

De tweede presentatie werd gegeven door Antsje Boersma. Antsje maakte tijdens haar verblijf in Indonesië van de nood een deugd. Door gebrek aan zinvol werk is zij destijds gestart met het verstrekken van microkredieten om de plaatselijke bevolking te helpen bij kleine lokale activiteiten, zoals het opzetten en de verkoop van handwerkartikelen en hebbedingetjes. Ook zij toonde een diepe betrokkenheid. Terug in Nederland is zij doorgegaan met ondersteuning door het verlenen van microkrediet. Samen met Arne Das uit Heerenveen heeft zij de “ Stichting Vrienden van Java” opgericht. Tijdens de bijeenkomst konden we ook zien welke producten er dankzij dit microkrediet kunnen worden gemaakt en konden wij ook producten kopen.

Aan de stichting Simpati werd een cheque van € 200,- overhandigd. De “Stichting vrienden van Java ontving een zelfde bedrag via een spontane collecte onder de aanwezigen.


 

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl