Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

Jacob Kuiper is sinds 1978 werkzaam op het KNMI. Vanaf 1991 werkt hij als hoofdmeteoroloog bij de sectie luchtvaartmeteorologie van de Sector Weer van het KNMI in De Bilt. Naast het schrijven van boeken over weer- en sterrenkundige zaken is hij een groot liefhebber van fotograferen, ballonvaren, wintersporten en het reizen naar verre streken als er daar bijvoorbeeld bijzondere dingen gebeuren, zoals een zonsverduistering of extreme weergebeurtenissen.


Vrijdagmorgen 6 januari 2012 geeft hij een boeiende presentatie over Extreem weer in Nederland en elders op de wereld.
Het lijkt wel of de natuur steeds vaker van slag is, stormen, sneeuwval, hitte en overstromingen, keer op keer wordt het dagelijkse nieuws er door bepaald. Ook in het buitenland is het af en toe flink raak. Klimaatverandering, broeikaseffect, al snel worden deze begrippen erbij gehaald om de weersextremen te doorgronden. Acob Kuiper gaat een aantal gebeurtenissen met ons nader bekijken.

Vrijdag 13 januari 2012 Vijftig jaar bemande ruimtevaart en wat staat er de komende jaren op het programma. 2012 is het jaar waarin Jacob Kuiper terugblikt op 50 jaar bemande ruimtevaart. Zelf was hij de afgelopen 3 jaar meerdere malen bij de lancering van shuttles.

Vrijdagmorgen 3 februari 2012 Onze aarde: doelwit van buitenaards ruimtepuin zoektocht naar meteorieten in de Nubische woestijn.
Bijzonder beeldverslag van een expeditie door de Nubische woestijn in Noordoost Soedan met 17 wetenschappers uit vele landen waaronder Jacob Kuiper. In de toekomst zullen steeds opnieuw grotere en kleinere brokstukken de aardbaan kruisen. Hoe groot is de kans dat ook de mensheid met een catastrofale insla g te maken krijgt en wat zou er tegen dit gevaar uit te richten zijn.

De lezingen beginnen om 9.00 uur in het logegebouw en de kosten zijn € 25,-- per persoon
voor 3 lezingen.

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl