Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

odd fellows slawomir en andrii kustysinOdd Fellows Sławomir Marcinkowski (Wroclaw / Polen) en Andrii Kostysin (Lviv / Oekraïne)

Poolse Odd Fellows uit Wroclaw bieden op allerlei mogelijke manieren hulp aan mensen uit Oekraïne dat op dit moment in oorlog is met Rusland. Het Odd Fellowshuis in Wroclaw was al enige tijd in nauw contact met een aantal Odd Fellows in de Oekraïense Stad Lviv, waar een officiële Odd-Fellow loge wordt opgericht.

Zo is Sławomir Marcinkowski met hulpgoederen naar Hala Kijowska in Oekraïne gereden, waar hij zijn mede Odd Fellow Andrii Kostyshin uit Lviv heeft getroffen .

Op de terugweg heeft hij drie Oekraïners meegenomen naar Polen. Een priester uit Katowice, een vrouw en Ivanka, een 20 jarige jonge vrouw die tijdens de reis alleen maar heeft gehuild. Ivanka is tandarts, is geboren in Mykolayiv waar de laatste tijd hevig is gevochten is nu herenigd met haar ouders die in Wroclaw wonen.

Er is momenteel vooral vraag naar medisch verband, zoals  "FCP-03 4’’ Emergency Bandage" en first aid kit rescue combat TOURNIQUET. Odd Fellows Heerenveen steunt de Poolse loge financieel om dit te realiseren.

pools oekrainse grensSławomir Marcinkowski met zijn hulpgoederen aan de Pools-Oekraïense grens

 

vluchtelingen Hala KijowskaVluchtelingen verzamelen zich in de Oekraïense stad Hala Kijowska waar de coordinatie plaatsvindt voor het vinden van vervoer naar Polen.

slawomir marcinkowski en oekrainse vluchtelingenSławomir Marcinkowski met drie Oekraïense vluchtelingen die hij over de grens van Oekraïne naar Polen heeft gebracht

 

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl