Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

tentoonstelling rens hoekstra 1

De kunstcommissie van onze Iris- en JWF- Loge prijst zich gelukkig Rens Hoekstra schilderes uit Akkrum bereid te hebben gevonden een doorsnee van haar oeuvre belangeloos in ons vernieuwde gebouw te willen exposeren.

portret rens hoekstraRens Hoekstra geeft aan dat gelaagdheid en doorwerktheid haar het meest aanspreken. Zij hoopt daarbij dat haar worsteling die ze bij het maken van haar kunstwerken heeft doorgemaakt, door de beschouwers worden gezien.

In die expressie toont ze het stille van kracht. Haar inspiratie vindt zij in beelden uit de dagelijkse realiteit of in haar fantasie. Lichaams- en gezichtsuitdrukking bij mens en dier geeft haar een extra fascinatie. Daarbij streeft zij ernaar dat de figuren toch herkenbaar zijn, en ieder voor zich in hun emotie tot de verbeelding gaan spreken.

Kortom een uitermate bevlogen kunstenares die niet alleen provinciaal maar steeds meer landelijke bekendheid geniet. Voor ons als kunstcommissie dus een "boppeslach" om haar werken in ons vernieuwde Logegebouw te mogen tonen.

Klik op onderstaande foto voor meer foto's:

 Tentoonstelling Rens Hoekstra

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl