Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

stine jensen december 900

Op woensdagavond 11 december zal filosofe Stine Jensen een lezing houden in het Filosofisch Café in het Odd Fellowhuis aan de Herenwal 10 in Heerenveen. Het onderwerp van haar lezing is "Falen en stuntelen".

Dit was het thema van de Maand van de filosofie in 2019. "Falen doen we overal. In de politiek, de sport, de liefde, in de opvoeding en op ons werk. Maar hoe erg is dat eigenlijk? Wat is de waarde van falen? Stine Jensen spreekt over de waarde van falen in wetenschap, sport, literatuur en het leven."
Jensen werkte mee aan het project "CV der mislukkingen." "Omdat we in een prestatiemaatschappij leven waarin vooral successen zichtbaar zijn, vond ik het belangrijk om zelf mee te doen aan zo’n faal-cv-project. Maar zodra ik mijn faal-cv op sociale media had gezet, manifesteerde zich een paradox: hoewel ik werkelijk was teruggegaan naar schaamtevolle momenten, zaken die ik echt als falen beschouwde, kreeg het publiekelijk delen ogenblikkelijk iets kokets en extraverts. Kijk mij nou even uitkomen voor al mijn mislukkingen!" zei ze in een interview in NRC Handelsblad.

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl