Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

lezing arno brok bij odd fellowsOp zaterdagmiddag 12 oktober was er voor leden van de het Erasmuskampement nr. 10 een feestelijke bijeenkomst i.v.m. het veertigjarig bestaan. Als spreker was commissaris van de Koning in de provincie Fryslân Arno Brok aanwezig voor het houden van een lezing over 'verbinding'.

In zijn lezing noemde Brok o.a. de verbindende factor die taal kan hebben, in het bijzonder de friese taal die hij zich als niet-fries eigen heeft gemaakt. Ook noemde hij de zorgwekkende trend van de 'intolerantie van de toleranten', de neiging van mensen om overal een mening over te moeten ventileren. Na afloop van de lezing was er nog gelegenheid voor het stellen van vragen.
Het Erasmuskampement is een samenwerkingsverband tussen een aantal noordelijke Odd Fellows-loges. Het kampement komt 6 keer per jaar bij elkaar in het Odd Fellowshuis in Heerenveen. De Odd Fellows Heerenveen komen wekelijks bij elkaar.  Doel van de kampement-bijeenkomsten is om verbinding te maken met andere loges en kennis te maken met andere leden van de internationale Odd Fellows organisatie.
De feestelijke middag werd afgesloten met een BBQ.

lezing arno brok odd fellows

lezing arno brok odd fellows3jpg

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl