Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

reg leenes odd fellow jubileumactie webHalverwege het jubileumjaar 2019 voor de Odd Fellows Heerenveen is er al 3.300 euro ingezameld voor het Logeerhuis Heerenveen.

 

Een tevreden glimlachende penningmeester Reg Leenes laat op de foto zien wat de huidige stand van zaken is rond de inzamelingsactie die de Odd Fellows Heerenveen in januari 2019 zijn gestart voor het Logeerhuis Heerenveen. In de doelstelling van de Odd Fellows staat dat ze omkijken naar mensen die het in de samenleven niet zo goed getroffen hebben en die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Er is gekozen voor het Logeerhuis in Heerenveen, waar kinderen met gedragsproblemen als ADHD en Autisme kunnen logeren en huiswerkbegeleiding kunnen krijgen.

Het geld is opgehaald bij verschillende acties. Zo organiseerden de Rebekkah's een gezamenlijk buffet, Reg Leenes hield een lezing over Oud Heerenveen en gaf een rondleiding, er is een snert-diner georganiseerd en er zijn wanderpenny's verkocht die gebruikt kunnen worden om mensen voor de Odd Fellows te interesseren.

Het jubileumjaar 2019 is het jaar waarin de Johan Willem Friso loge en de Iris Rebekkahloge respectievelijk 70 en 60 jaar bestaat. Ook wordt het 200 jarig bestaan van de internationale overkoepelende organisatie IOOF (International Order of Odd Fellows) gevierd in dit jaar. Al met al reden voor beide Heerenveense loges om dit jaar geld in te zamelen voor een goed doel.

In december dit jaar zal het eindbedrag bekend worden gemaakt. Er wordt nog een aantal acties gehouden om nog meer geld in te zamelen, waaronder een bridge-drive, een lezing door Linda Trip, directeur van Museum Heerenveen, met een tentoonstelling in het Odd Fellowhuis, een fietstocht door Oranjewoud en een bezoek aan de bunkers van Grou en het kasteel van Halman in Blesdijke.

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl