Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

Het ingezamelde voedsel voor Voedselbank Heerenveen
Al maanden stonden er bakken opgesteld in onze voorruimte. Ook deze keer zijn er weer veel zaken ingezameld voor Voedselbank Heerenveen. Donderdagavond 20 juli hebben Riet Prins en Johannes Jonkman vanuit Commissie Maatschappelijke Activiteiten de zaken overhandigd aan Sjoerd Talsma, voorzitter van Stichting Voedselbank Heerenveen. Ook is door Riet een cheque overhandigd met een waarde van €250,-.

 

Voedselbank Heerenveen is vorig jaar verhuisd naar een voormalige garage aan de Schans te Heerenveen. Dit pand is mooi ruim en licht. Maar door de aanwezige lichtkoepels wordt het wel erg snel warm binnen. Vooral de diepvrieskisten die in de ruimtes staan hebben veel last van de warmte met als gevolg dat zaken minder lang bewaard kunnen worden. Het bedrag zal dan ook worden gebruikt voor een aanbetaling op zonwering voor de koepels. Deze zonwering zorgt ervoor dat de koelingen beter werken. Een duurzame en zeer nuttige investering dus!

De heer Talsma heeft ons een kleine rondleiding gegeven en hierbij uitgelegd dat de “THT”-datum (Tenminste Houdbaar Tot) op veel artikelen ervoor zorgt dat veel mensen de spullen niet meer willen gebruiken, terwijl ze nog prima kunnen worden gebruikt! Dit soort producten worden door de Voedselbank nog dankbaar verstrekt.

De heer Talsma heeft ons uitgebreid bedankt voor de donaties en prees ook de kwaliteit van de ingezamelde spullen. Vooral de ingebrachte shampoo, zeep, tandpasta en verzorgingsartikelen komen volgens hem redelijk weinig binnen terwijl deze spullen wel hard nodig zijn! Ook “luxe” zaken als koffie, koekjes, nootjes en andere versnaperingen vormen een welkome aanvulling op het anders zo schaarse assortiment.

Riet Prins en Johannes Jonkman van de Odd Fellows overhandigen Sjoerd Talman van de Voedselbank Heerenveen de cheque
Riet Prins van de Odd Fellows overhandigen Sjoerd Talman van de Voedselbank Heerenveen de cheque
Een deel van de ingezamelde voedinsmiddelen voor de Voedselbank Heerenveen
Een deel van de ingezamelde voedinsmiddelen voor de Voedselbank Heerenveen
icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl