Welkom bij de Odd Fellows Heerenveen vriendschap liefde waarheid

odd fellows schakel mensen header

Als er iets met voorjaar te maken had, dan was het wel het weer tijdens het voorjaarsuitje en ..................... dat bepaalde toch wel voor een groot deel het succes van deze trip.
In ieder geval heeft de organisatie haar best gedaan om de deelnemers een onderhoudende middag voor te schotelen.

Na een flinke aan rijtijd naar Hindelopen plakten de meeste van ons de auto op de verkeerde parkeerplaats ( foutje organisatie). Na wat politie werk is het gros op de goede parkeerplaats neer gestreken, die was dichterbij en gratis, waarna het gezelschap op het terras van het Schaatsmuseum is neergestreken. En.. laten we wel zijn het gebak en de koffie was lekker, zie foto’s in FOTOGALERIE

De daarop volgende stadswandeling werd geïntroduceerd met een uitleg over de Hinderloper klederdracht. De charmante gastvrouw heeft een uur nodig gehad om zich in al die rokken te hijsen voordat ze ons te woord kon staan. De daarop volgende uiteenzetting, die plaats vond in de kerk, was verhelderend en ietsje pikant, er werd een blik onder de rokken gegund.

De stadswandeling leidde ons via diverse kapiteinshuizen met achterhuis en overtuin terug naar het schaatsmuseum. Overigens de achterhuizen ( schuurtjes) werden vroeger bewoond door de kapiteinsfamilie wanneer de kapitein op zee was en het eigenlijke kapiteinshuis werd  weer betrokken als hij weer aan wal was. Tegenwoordig zouden ze zeggen, hiep hiep  ik heb de ruimte voor me alleen.

Als afsluiting heeft de karavaan zich verplaatst naar Stavoren, Restaurant de Koebrug, waar wederom het terras werd bezet en aansluitend werd gedineerd.
Wij als organisatie hadden in de voorbeschouwing een goede indruk gekregen van deze gelegenheid ( een paar honderd flessen whisky achter de bar), maar de eigenaar en personeel gekleed in een Schotse rok overtroffen onze verwachting en iedereen heeft dan ook heerlijk kunnen eten.

Terugkijkend hebben wij, als de organisatie, een tevreden gevoel over deze dag en dit gold voor het merendeel van ons.

Organisatie voorjaarsuitje

 

icon

Odd Fellows Heerenveen |  Herenwal 10 | 8441 AZ HEERENVEEN | Friesland

(c) 2019 Odd Fellows Heerenveen, realisatie website: Noordoost.nl