Via een TV programma werden de Odd Fellows uit Heerenveen erop geattendeerd dat Magic Care i.v.m. hun jubileum een goochelshow en workshop geven voor Oekraïense kinderen van 6 t/m 12 jaar. Er werd contact gezocht en op 7 februari 2023 kwamen twee goochelaars een voorstelling en een workshop geven in het Hotel2 in Heerenveen-Noord, waar noodgedwongen een grote groep Oekraïners met kinderen verblijven.

De kinderen vonden het optreden prachtig en kregen allen een goocheldoosje. Al snel konden ze zelf daaruit truckjes doen en natuurlijk behaalden ze allemaal een goocheldiploma in het Oekraïens. Met dank aan Magic Care en de goochelaars die alles pro deo doen.

De Heerenveense Odd Fellows hebben vorig jaar op allerlei gebied hun steun betuigd aan de groep Oekraïense vluchtelingen in Hotel2. Zo organiseerden ze in samenwerking met de gemeente Heerenveen en het management van Hotel2 een gezellig sinterklaasfeest voor de kinderen en werd winterkleding ingezameld.

De Odd Fellows in Nederland hebben ruim €14.000 ingezameld. Het geld is gebruikt om medische hulpgoederen aan te schaffen voor inwoners van de Oekraïense stad Lviv. Dit werd in samenwerking gedaan met de Odd Fellows in Polen en werd mede door de Heerenveense Odd Fellows gecoördineerd

goochelcursus oekraine odd fellows heerenveen